Mobili Dermatolog Dermatolog in suha koža

Dermatolog in suha koža

K dermatologu sem šla zaradi izpuščaja. Bila sem že pri zdravniku, ki mi je predpisal kremo, ki pa mi ni pomagala. Tako sem želela obiskati dermatologa, kateri bo sigurno vedel, kako naj pozdravim svoj izpuščaj. Seveda mi ni bilo vseeno, da imam izpuščaj, čeprav zdravnik ni polagal preveč pozornosti na to. Nekaj je na moji koži, kar moram pozdraviti. Seveda sem vedela, da bo dermatolog vedel zakaj se gre in bom lahko svoj izpuščaj pozdravila. Zakaj bi trajalo tako dolgo, že tako in tako sem prepričana, da ga imam predolgo. 

Pa sem šla. Dermatolog mi je predpisal čisto drugo kremo in dal čisto drug izvid. Že po tem sem videla, da sem na pravem mestu. Videlo se je, da točno ve, zakaj se gre. Ni bil prav nič zaskrbljen, ker mi je povedal, da je potrebna samo prava krema in bo izpuščaj pozdravljen. Povedal mi je tudi, da sem imela napačno kremo. Tako je pregledal mojo kožo in mi povedal, da je precej suha. Tako mi je svetoval, da si kupujem milo z oljem, ker bom tako nahranila svojo kožo. Po tuširanju pa obvezno mleko za telo. No, tega pa nisem pričakovala, da mi bo dermatolog povedal, da imam suho kožo. Sama priznam, da ne uporabljam veliko krem, raje sem naravna. Namreč imam težavo, da če se zvečer pred spanjem namažem z mlekom za telo, potem ne morem spati, ker me moti. 

Dermatolog je razumel mojo težavo in mi priporočal, da se namažem zjutraj. Tako imam sedaj novo navado in to je mazanje telesa s kremo zjutraj pred službo. Moja koža je v enem mesecu videti bolj zdrava in bolj sijoča. Krema za izpuščaj pa je pomagala, tako da ga nimam več. Sedaj dobro vem, zakaj je z težava s kožo boljše takoj obiskati dermatologa, kot pa osebnega zdravnika. 

Dermatolog in suha koža